Gıda sektöründe kullanılan ekstraktların üretimi esnasında kullanılan prosesler ekstraktların kalitesini doğrudan etkilemektedir. Karbondioksit ekstraksionu günümüzde bilinen en sağlıklı ve etkili ekstraksiyon yöntemidir. Bunun temel sebebi karbondioksitin tamamen zararsız olması ve ekstraktlarda kalıntı bırakmamasıdır. Bu sebeple karbondioksit gıda endüstrisinde kullanılan zararlı çözücülerin yerini almaktadır.
Karbondioksit ekstraksiyonu esnasında yüksek sıcaklık kullanılmaması ve karbondioksitin inert yapısı sayesinde biyoaktif bileşenler tamamen doğada bulundukları formda ekstrakte edilebilirler. Böylelikle yeni farmasötik ürünlerin üretilmesi esnasında büyük kolaylık sağlamaktadır.
Yeni uygulama alanları yeni proses süreçlerini gerektirir. Müşterilerimizle birlikte, proses ve uygulama odaklı yeni çözümler geliştirebilmek amacıyla hem bünyemiz dahilinde araştırmalar yürütüyoruz hem de uluslararası araştırma ortaklıları kuruyoruz.