Gıda Sektörü

Gıda sektöründe kullanılan ekstraktların üretimi esnasında kullanılan prosesler ekstraktların kalitesini doğrudan etkilemektedir. Karbondioksit ekstraksionu günümüzde bilinen en sağlıklı ve etkili ekstraksiyon yöntemidir. Bunun temel sebebi karbondioksitin tamamen zararsız olması ve ekstraktlarda kalıntı bırakmamasıdır. Bu sebeple karbondioksit gıda endüstrisinde kullanılan zararlı çözücülerin yerini almaktadır.

Gıda Sektörü

Gıda endüstrisinin birçok alanında süperkritik akışkan ekstraksiyonu, geleneksel proseslere kıyasla çok sayıda avantaja sahiptir. Süperkritik karbondioksit ekstraksiyonu ile yüksek sıcaklıklara duyarlı gıda bileşenleri herhangi bir bozulmaya uğramadan ve içerisinde zararlı hiçbir kalıntı olmadan elde edilebilirler. Elde edilen ekstrakt veya ham maddelerde çözücü kalıntısı olmadığı için, kokular ve aromalar en saf halleri ile kullanılabilirler.

Polat Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon Sistemleri ihtiyaçlarınıza uygun farklı kapasitelerde üretilebilmektedir.

Uygulama Alanları

  • Kahve
  • Çay
  • Şerbetçiotu     
  • Şifalı Bitkiler ve baharatlar
  • Çeşniler
  • Antioksidanlar
  • Özel yağların ekstraksiyonu
  • Küspe Yağsızlaştırması
  • Pirinç temizlenmesi
İlgili çözümlerimiz

PEX203C

Süperkritik fazdaki CO2’nin yüksek çözücü gücü kullanılarak işlenecek materyalden ekstrakt eldesi veya istenmeyen maddenin ayrılması işlemi gerçekleştirilir. PEX203C, CO2 çözünürlüğünün kontrolüne imkan tanıması, ayırma ve saflaştırma işlemlerinde geniş bir kullanım alanı sağlamaktadır.

Etanolün çözme kabiliyeti CO2 basıncı ile birlikte polar bileşiklerin eldesine olanak sağlar.

  Detay...

PEX052C

Süperkritik fazdaki CO2’nin yüksek çözücü gücü kullanılarak işlenecek materyalden ekstrakt eldesi veya istenmeyen maddenin ayrılması işlemi gerçekleştirilir. PEX052C, CO2 çözünürlüğünün kontrolüne imkan tanıması, ayırma ve saflaştırma işlemlerinde geniş bir kullanım alanı sağlamaktadır.

Etanolün çözme kabiliyeti CO2 basıncı ile birlikte polar bileşiklerin eldesine olanak sağlar.

  Detay...